Acest Mercedes-Benz sublim e vândut chiar de muzeul mărcii germane

Mulţi ar putea spune că, probabil cel mai sublim automobil de colecţie ţi l-ar putea vinde însăşi producătorul lui, care, odată ce-şi pune reputaţia la bătaie pentru un exemplar, n-ar putea nicidecum să-ţi vândă altceva decât perfecţiunea. Şi, la drept vorbind, cei de la muzeul Mercedes-Benz cam asta fac cu maşinile pe care le scot la vânzare, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Nu scot multe, ba chiar sunt surprinzător de puţine. Dar când ajung să decare că vând un exemplar, atunci acesta cu siguranţă te va lăsa cu gura căscată de condiţia lui. E şi cazul acestui Mercededes-Benz 280 SE 3.5 Cabriolet din 1971!

E un Mercedes-Benz cu numele de cod W111, şi în această caroserie au existat sedanuri, coupe-uri şi cabriolet-uri, iar ca să înţelegem mai bine logica ierarhică, acesta e un soi de strămoş al actualului S-Class Cabriolet.

Sedanurile W111 s-au produs doar până în 1968, însă coupe-urile şi cabriolet-urile, precum acesta, au fost asamblate până în 1971, ceea ce înseamnă că acest exemplar e unul din ultimele produse.

Mai mult ca atât, dacă toate formele de caroserie au totalizat cam 370 mii exemplare produse de-a lungul istoriei, atunci decapotabilele au totalizat doar 6,305 exemplare. Motorizarea de top era anume 280 SE 3.5, iar exemplare decapotabile 280 SE 3.5 Cabriolet au fost produse doar în număr de 1,232 de unităţi!

Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Cabriolet / Sursa:PiataAuto.md

Aţi înţeles, deci, cât e de special acest Mercedes-Benz verde, pe care-l vedeţi în imagini. Şi acum hai să vă spunem şi cât de savuros era condusul lui! Imaginaţi-vă că-n anul 1971, motorul de sub capota sa era un V8 aspirat natural, cu numele de cod M116, de 3.5 litri, care livra 200 CP şi 280 Nm. Motorul e cuplat la o cutie automată cu 4 trepte, iar decapotabila asta putea accelera de la 0 la 100 km/h în 9.4 secunde, atingând o viteză maximă de 205 km/h! Dar, fireşte, marea plăcere ţi-o oferea mormăitul dulce al motorului şi defilarea agale cu ea pe străzile unui oraş luxos de coastă...

Mai multe imagini și detalii despre acest automobil excepțional, dar și prețul cu care a fost scos la vânzare de către cei de la Mercedes-Benz, găsiți în articolul desfășurat pe PiataAuto.md.


Pub