(video) „Frumos Porsche. Scump?” „10 mii de lei, tata mi l-a cumpărat”

Autoritatea Națională de Integritate te îndeamnă: declară valoarea reală a bunurilor. Într-un spot video creat de ANI, este prezentat un exemplu în care un funcționar public prezintă o informație eronată despre prețul unei mașini de lux pe care o deține în proprietate.

Spotul video „Declară valoarea reală a bunurilor!” prezintă o situație referitoare la fenomenul declarării bunurilor deținute de către unii subiecți la prețuri derizorii. Acesta a fost creat pentru a spori nivelul de conștientizare și responsabilizare în ceea ce ține de declararea tuturor veniturilor și bunurilor la prețul lor real și depunerea în termenii prevăzuți de legislația specială a ANI a acestor informații pe portalul declarațiilor.

„Mulți au zâmbit când l-au văzut prima dată, unii poate chiar s-au simțit vizați! Fenomenul „10 mii de lei, tata mi-a cumpărat-o” este cunoscut, probabil, de întreaga societate. Mesajul este clar - declară valoarea reală a bunurilor!

În spotul ANI apar actorii Viorel Cozma, Ion Jitari și Nicu Țurcanu (voce). Regizorul spotului este Denis Rusu.

În presă au fost vizați mai mulți politicieni și funcționari publici care au menționat, în declarațiilor lor de venit, valori mult mai scăzute ale bunurilor pe care le dețin în proprietate, comparativ cu prețurile de pe piață.

Mai mulți deputați din diferite partide au ajuns în vizorul ANI, pentru neconcordanțe în declarațiile de avere și interese.

În august, un parlamentar socialist a depus o sesizare la ANI pe numele deputatului PAS Radu Marian, ultimul a negat, însă, acuzațiile ce i se aduc. Anterior, pe numele altor deputați au fost trimise sesizări la ANI și PG, ce le vizează averea. Este vorba de Viorica Roșca, Dumitru Alaiba, Mihai Popșoi, Doina Gherman și Vladimir Bolea. Toți au negat acuzațiile. De asemenea, a fost depusă și o sesizare pe numele Ruxandei Glavan, de la Pro-Moldova.


Pub