Număr record de acuzați într-un proces de piraterie: Filmul care ar putea aduce minim 841 de persoane în fața tribunalului

Nu mai puțin de 841 de acuzați are pe listă un proces intentat de producătorii filmului The Outpost. Studioul speră ca cei responsabili de piratarea lungmetrajului să plătească scump, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Legislația referitoare la piraterie variază foarte mult de la un teritoriu la altul. Cu toate acestea, inițiativa companiei din spatele filmului The Outpost s-ar putea să intre în istorie. Procesul intentat în Canada ar putea să aducă în fața judecătorilor 841 de persoane care au descărcat și partajat lungmetrajul cu Orlando Bloom în rolul principal.

Momentan, producătorii au doar 841 de adrese IP din Canada pentru persoane care au descărcat The Outpost prin rețeaua torrent. Studioul nu vrea să bage oameni în închisoare pentru piraterie, dar își dorește despăgubiri financiare și insistă pe faptul că pârâții au ignorat două avertismente scrise, înaintea inițierii acestei acțiunii în judecată.

Astfel de procese sunt destul de comune în industria cinematografică de aproximativ 15 ani, cu mențiunea că nu s-a mai ajuns în trecut la un număr atât de mare de persoane citate. Majoritatea celor vizați descarcă filmele de pe torrent, fără a utiliza un VPN cu scopul ascunderii identității. Inițial, aceste procese existau doar în SUA, dar au apărut din ce în ce mai des și în țări europene din Occident sau Canada.

Compania Outpost Productions, Inc. a inclus în documentul înaintat în tribunal 841 de adrese IP, fără vreun nume real în spatele adreselor respective. Oficialii studioului insistă pe faptul că avertismentele scrise pentru prevenirea acestui proces, emise de furnizorii de internet care administrează acele adrese, au fost ignorate. Amatorii de torrent au continuat să partajeze The Outpost pentru câteva zile și săptămâni, după ce au primit o scrisoare pentru a-și înceta comportamentul ilegal.

În final, compania care a intentat procesul este optimistă că nu va dura foarte mult până va transpune acele IP-uri în adrese fizice și nume pentru cei care au făcut piraterie. În acest scop, vor colabora cu furnizorii de internet care au o evidență clară, pe dată și oră, vizavi de IP-urile care au fost alocate căror persoane.


Pub