Principală  —  Ştiri   —   O nouă zi de proteste…

O nouă zi de proteste în Belarus: rețineri violente ale manifestanților

Sursa foto: @radiosvaboda

De mai bine de două luni, continuă protestele în masă din Belarus. Acestea au izbucnit după ce au fost anunțate rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale, în care Alexander Lukașenko a câștigat pentru a șasea oară. Astăzi, oamenii de acolo au ieșit la un nou protest.

Timp de două luni, în fiecare zi luptăm cu încăpățânare pentru libertatea și drepturile noastre, în ciuda represiunilor. De aceea, duminică, belorușii vor participa la Marșul Mândriei. Vom arăta din nou că suntem neclintiți în eforturile noastre pentru libertate, dezvoltare, schimbare„, se spune în anunțul manifestației.

Potrivit surselor media locale, astăzi mai mulți jurnaliști au fost arestați. Totodată, acestea scriu despre rețineri violente ale manifestanților. Pentru dispersarea protestatarilor se folosesc grenade flash și tunuri de apă. De asemenea, oamenii sunt bătuți cu bastoane de către persoane neidentificate.

La mişcarea de protest fără precedent din Belarus, declanşată de suspiciunile de fraudă masivă la alegerile prezidenţiale din 9 august, când preşedintele Aleksandr Lukaşenko, la putere de 25 de ani, a fost reales, participă zeci de mii de persoane în fiecare duminică, în pofida represiunii autorităţilor.