01:51:53 20.04.2024
Stiri

Noi DECIZII luate Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Chișinău. Elevii, OBLIGAȚI să poate măști de protecție și în timpul lecțiilor. Vor fi redeschise în GRĂDINIȚE grupele pentru copii de vârsta 2-4 ani

Actualitate 11.10.2020 14:43 Vizualizări3830 Autor: Ziarul National
Noi DECIZII luate Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Chișinău. Elevii, OBLIGAȚI să poate măști de protecție și în timpul lecțiilor. Vor fi redeschise în GRĂDINIȚE grupele pentru copii de vârsta 2-4 ani Facebook


Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, întrunită astăzi în ședință, a luat mai multe decizii în legătură cu gestionarea pandemiei COVID – 19. Astfel, elevii, începând cu clasa a 5-a, vor fi obligați să poarte măști de protecție nu doar în timpul pauzelor și pe coridoarele instituției de învățământ, dar și în timpul lecțiilor.

„Am discutat despre ce facem pe etape în fiecare situație și cum acționăm în funcție de numărul de îmbolnăvri cu coronavirus. La capitolul instituții educaționale situația este stabilă și nu avem o creștere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri între profesori sau copii. Sunt cazuri de îmbolnăvire comunitară a acestora în familie și ca urmare sunt autoizolați. Specialiștii spun că în continuare poate fi desfășurat procesul educațional și cu acționare imediată în caz de necesitate. Totuși, Comisia a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a, în toate instituțiile educaționale din municipiu inclusiv la lecții”, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Acesta a subliniat că vor fi redeschise și grupele de creșă. „Vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic, asta în contextul în care medicii au explicat că riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii”.

În același timp, autoritățile locale nu vor sista transportul public în municipiu: „Cu privire la sistarea sau nu a transportului public, la fel, potrivit analizelor, dacă s-ar interveni la programul actual, riscul ar fi mai mare de îmbolnăvire, asta deoarece fluxul de persoane în transport ar fi mai mare în intervalul orelor permisive pentru circulație. Sperăm că în această lună să putem mări capacitatea numărului transportului public”.

Totodată, Comisia a păstrat restricția privind numărul de persoane care se adună la un eveniment în spațiile închise - nu trebuie să depășească de 50. Cu privire la spațiile deschise cei prezenți trebuie să păstreze distanța și toate măsurile recomandate, măști dezinfectarea mâinilor.

„În localuri, magazine, piețe, rămân aceleași măsuri, termometria și purtarea măștilor. În acest sens vor fi controale inopinate de către grupele intersectoriale”, a conchis Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md