‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMoldova - în TOP 3 Exportatori Mondiali de struguri de masă după volumul exportat...

Moldova – în TOP 3 Exportatori Mondiali de struguri de masă după volumul exportat per cap de locuitor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Chiar dacă suntem o țară mică, iar resursele sunt limitate, anume producătorii agricoli din Moldova demonstrează că sunt cei care reușesc să valorifice corect potențialul pe care îl avem.

Suntem cea mai puțin vizitată țară din Europa, iar o bună parte din locuitorii altor țări cunosc foarte puține despre Republica Moldova. Cu toate acestea, producătorii autohtoni fac Moldova o țară cunoscută dincolo de hotarele ei.

Seceta, costurile înalte, geopolitica sau oricare alte probleme au reușit să facă o bună parte din fermierii noștri mai puternici, mai competitivi și mai buni, chiar dacă toate acestea și-au lăsat amprenta și au afectat o bună parte din afacerile locale.

La nivel mondial, potrivit estimărilor analiștilor East-Fruit, dar și datelor publicate de Statista.com ocupăm locul 15 la capitolul cei mai mari exportatori mondiali de struguri de masă după volumul exportat în stare proaspătă (exportăm circa 80 de mii de tone anual).

Însă, dacă calculăm volumul exportat per cap de locuitor, Republica Moldova este inclusă în TOP 3 Exportatori Mondiali de struguri de masă în stare proaspătă.

Pe lângă aceasta, oferim cele mai competitive prețuri din primii 25 de exportatori mondiali, ajungând să controlăm 15% din piața rusă a strugurilor de masă. Mai mult, în ultimii ani au fost înregistrate succese importante pe piețele UE. Strugurii moldovenești au ajuns chiar și în supermarketurile din SUA, Croația sau Marea Britanie.

‹ adv ›

După valoarea exporturilor (dolari), potrivit Worlds Top Exports ne clasăm pe locul 19:

FOTO: worldstopexports.com

Cel mai popular soi exportat de producătorii autohtoni este MOLDOVA – elaborat de savanții moldoveni cu peste 30 de ani în urmă. Anume acesta, în bună parte, a făcut Republica Moldova vestită peste hotare.

Anual, exportăm aproximativ 80 de mii de tone de struguri, iar în lunile iulie-septembrie 2020, potrivit datelor Asociației Moldova Fruct, am exportat aproape 2 mii de tone de struguri în 6 țări, cele mai mari cantități – peste 600 de tone, au ajuns în România.

‹ adv ›

Amintim că, potrivit datelor din 2019, Moldova se clasează pe primul loc în lume la capitolul densitatea podgoriilor.

Mulțumim producătorilor autohtoni pentru efortul depus!

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›