Breaking News

image
Sursa foto: Adevărul

VIDEO // Top trei cei mai bogați pretendenți la funcția de președinte, conform declarațiilor de avere depuse la CEC

Unii candidați pentru șefia președinției au averI de milioane de lei. Jurnal TV vă prezintă top trei cei mai bogați pretendenți, conform declarațiilor de avere pentru anii 2018-2019, depuse la Comisia Electorală Centrală.

Timp de doi ani, liderul formațiunii „Partidul nostru” a încasat peste șase milioane de lei doar din vânzările unor bunuri, pe care le deținea. În același timp, el a primit o donație de trei milioane 700 de mii de lei. Renato Usatîi are șase case, cu o valoare totală de trei milioane de lei. El conduce un Rolls-Royce, cumpărat anul trecut cu peste șapte milioane de lei. Printre bunurile declarate de Usatâi se află și trei ceasuri elvețiene, care costă în total 250 de mii de euro. Usatâi are cinci conturi bancare, cei mai mulți bani fiind pe unul rusesc, peste un milion de ruble. În perioada de referință, Usatâi a primit aproape 24 de mii de lei drept salariu de la Primăria municipiului Bălți.

Pe locul doi în top este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care deține imobile de 2,6 milioane de lei. El are în posesie opt terenuri, costul total a acestora ajunge la 480 de mii de lei. Candidatul Platformei DA conduce două mașini, în valoare totală de 52 de mii de euro. Timp de doi ani, Andrei Năstase a primit salarii în calitate de deputat și de ministru al Afacerilor Interne, de 128 de mii de lei. Soția lui Năstase a primit 157 de mii de euro de la o companie germană, echivalentul a circa trei milioane de lei.

Al treilea în top este Igor Dodon. El deține bunuri de peste două milioane și jumătate de lei. Este vorba de o casă, de două milioane 160 de mii de lei, și de un teren de 452 de mii de lei. Familia Dodon a obținut venituri de peste un milion 200 de mii de lei doar din salarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: