Viorica Dumbrăveanu confirmă că Andrei Năstase a inițiat discuții despre anularea alegerilor din Hîncești, în debutul pandemiei

Ministra Sănătății a confirmat că a fost sunată de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru a discuta despre o eventuală amânare sau chiar anulare a alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești, organizate pe 15 martie 2020, la o săptămână de la confirmarea primului caz de Covid-19 în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Da, cu adevărat am fost apelată și am fost întrebată în contextul anulării scrutinului electoral. Deci, noi am menționat atunci ce măsuri s-au întreprins, nimeni nu a insistat pe anulare. Din punct de vedere al sănătății publice, noi am spus care sunt rezultatele. Dacă vă aduceți aminte, noi nu am avut o distorsionare atunci a situației epidemiologice, anume din considerentul că s-au respectat întocmai toate recomandările”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, în cadru emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Alegerile parlamenatre noi în circumscripția Hîncești au fost organizate pe 15 martie 2020, la o săptămână de la confirmarea primului caz de infectare cu Covid-19 în Republica Moldova. Peste câteva zile de la scrutin, țara noastră a intrat în Stare de Urgență, iar unele localități au intrat în carantină din cauza focarelor de infectări cu noul tip de coronavirus.

Alegerile au fost organizate, după ce deputatul care a învins în acea circumscripție și-a depus mandatul în favoarea fotoliului de primar de Hîncești, pe care îl câștigase în urma alegerilor locale din toamna anului 2019.


Pub