(foto) Fabrica viorilor de la Nordul țării, vizitată de Igor Dodon: „Cea mai neobișnuită și unică întreprindere”

Fabrica vioarelor și altor instrumente muzicale cu coarde se află în satul Fetești, raionul Edineț. Întreprinderea a fost vizitată de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul întrunirilor sale din campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Foto: Facebook

„În satul Fetești, raionul Edineț, am vizitat una dintre cele mai neobișnuite întreprinderi – fabrica de producere a instrumentelor muzicale. La această întreprindere, unică în felul său în Moldova, meșterii confecționează manual viori și violoncele de calitate înaltă.

Mă bucur că datorită acestei fabrici, mulți muzicieni din Moldova au posibilitatea să procure instrumente cu coarde de producție autohtonă. Dezvoltarea culturii naționale este o parte componentă a programului nostru de susținere și de promovare a valorilor tradiționale și a consolidării statalității.

Am discutat cu lucrătorii întreprinderii și alți locuitori ai satului despre problemele cu care se confruntă și le-am oferit răspunsuri detaliate, deoarece echipa noastră este bine informată despre grijile cotidiene ale oamenilor din satele și orașele noastre și propune soluții concrete”, a scris președintele Igor Dodon, pe pagina oficială de Facebook.

Fabrica de la Fetești / Sursa:Facebook

Igor Dodon și-a continuat vizitele de prezentare a programului său electoral în satul Trinca, raionul Edineț, apoi în localități din raionul Dondușeni. Șeful statului și-a luat concediu pe cont propriu pentru perioada electorală, fiind candidat independent la alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.


Pub