Deputată: E timpul altora, care se cred „cap de listă” să se retragă în favoarea lui Andrei Năstase

Deputata Platformei DA, Maria Ciobanu sugerează unor candidați de dreapta, care se cred „cap de listă” să nu mai facă trimitere la tot felul de sondaje, ci să se retragă, de această dată, ei din cursa prezidențială în favoarea lui Andrei Năstase, așa cum a făcut-o acesta în 2016.

Foto: UNIMEDIA

„Nu știu cum pe alții, dar pe mine au început să mă irite mesajele ultimative pe care au mare „grijă" să mi le trimită zilnic „experți" în citirea sondajelor. Cică, cutărică nu are nicio șansă, trebuie să-și retragă candidatura în favoarea altui candidat, care este cap de listă în toate sondajele.

Dragilor, dacă favoritul Dvs. este "cap de listă", la ce bun s-ar retrage alți candidați din cursa electorală?!

Un candidat, care reprezintă un partid politic, nu poate lua decizii atât de importante de unul singur, dar eu nu am văzut încă echipe serioase de susținători ai unui candidat, care și-ar dori să-și retragă liderul de partid în favoarea altuia. Și e de înțeles acest lucru.

Eu am văzut în 2016 cum plângeau în teritoriu membrii și susținătorii lui Andrei Năstase. Foarte mulți s-au arătat nemulțumiți, supărați... Și e de înțeles, ei își doreau să-și promoveze programul și oferta lor electorală, să meargă în fiecare localitate cu liderul lor de partid. Nu a fost să fie și timpul a arătat că ei au avut dreptate.

Poate încearcă de această dată alt candidat să se retragă din cursa electorală în favoarea aceluia, care s-a retras o dată?”, a scris parlamentara Maria Ciobanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sondajelor, într-un eventual tur II al alegerilor prezidențiale vor concura actualul șef de stat, Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu. Cei doi s-au confruntat și în prezidențialele din 2016, iar Maia Sandu a pierdut cursa.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, considerat de mai multi politicieni si experți drept candidatul de dreapta cu cele mai mari șanse de câștig în 2016, s-a retras atunci din cursă, în favoarea Maiei Sandu. Ulterior, în vara lui 2019, Năstase a cedat funcția de prim-ministru liderei PAS, care i-a promis, la rândul său că îl va sprijini la prezidențialele din 2020. Ulterior, după ce a fost demis Guvernul pe care îl conducea, Maia Sandu s-a răzgândit și a anunțat că va candida la prezidențiale, pentru că sondajele anume ei îi oferă cele mai mari șanse de câștig.


Pub