Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Top 15 materiale ZdG despre…

Top 15 materiale ZdG despre sănătate mintală, de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Anual, pe 10 octombrie este marcată Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Cu această ocazie, ZdG a decis să reamintească cititorilor săi despre materialele în care a pus în discuție probleme legate de acest subiect. Mai jos, puteți alege să recitiți materiale dintr-o serie de interviuri cu specialiști în sănătate mintală din România și R. Moldova, precum și reportaje în care am abordat teme precum bullyingul, sindromul de stres post-traumatic, lupta cu alcoolismul sau suicidul.

Interviuri:

Reportaje:

Conform statisticii internaționale, aproximativ 1 miliard de persoane din întreaga lume au o problemă de sănătate mintală, 3 milioane de oameni decedează anual din cauza consumului de alcool, iar o persoană își pierde viața la fiecare 40 secunde prin suicid, care este și a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-29 ani.

În prezent, la nivel naţional activează 40 Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM) în fiecare raion și municipiu. În supravegherea specialiștilor din CCSM se află 71.086 persoane cu probleme de sănătate mintală.