„Veronica a luptat atât de mult să trăiască.” Încă o medică a decedat din cauza COVID-19

deces

Ala Nemerenco, fosta ministră a sănătății, a anunțat despre încă un deces în rândurile medicilor din cauza COVID-19. Este vorba despre șefa Secției medicină de familie din cadrul Asociaţiei Medicale Teritoriale Centru (AMT Centru), Centrul Consultativ Diagnostic, medica Veronica Grosu. 

Veronica Grosu avea 61 de ani și suferea de o formă gravă de COVID-19. Ea a fost internată la spital pe 24 septembrie.

„Numărul personalului medical decedat la datorie nici pe departe nu e cel pe care îl anunță autoritățile. Colegii noștri pleacă spre ceruri zi de zi, iar autoritățile raportează puțin peste 30 deja de luni de zile. Lanțul se strânge tot mai tare și mai tare, înțelegeți odată aceasta, oameni buni!

…A plecat dintre noi și Veronica Grosu, un medic și Om cu literă mare, șefă de secție la AMT Centru. Atât de energică, pozitivă, veselă, înțelegătoare, plină mereu de viață, săritoare la nevoie, competentă, muncitoare. Nu există cuvinte care ar putea reda ce simți când pleacă oamenii nu doar cunoscuți, dar colegii cu care ai muncit alături, prietenii, rudele. Voi, cei de sus, încă nu ați simțit aceasta?! Nu ați înmormântat încă pe nimeni?

Veronica nu trebuia să moară. Veronica a luptat atât de mult să trăiască. Sunt multe de spus aici. Drum lin spre cele veșnice, dragă Veronica… Și Dumnezeu să ne ierte pe noi că ai plecat. Atât de devreme. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris pe pagina sa de Facebook fosta ministră.

Până astăzi, 40 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente