Chișinăul ar putea reveni la sistarea transportului public, lucrul online și închiderea piețelor. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei

test-covid
Foto: OMS

Orașul Chișinău ar putea reveni la unele restricții implementate la începutul pandemiei. Este vorba despre închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online. Acest anunț a fost făcut de edilul capitalei în urma discuțiilor cu responsabilii din domeniul sănătății publice.

„Dacă nu vom purta măști, nu vom păstra distanța și regulile recomandate de medici, vom fi nevoiți să revenim la noi măsuri restrictive în Chișinău.

Și asta ar însemna ceea ce ne recomandă specialiștii: închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online.
Asta din motivul că numărul bolnavilor cu coronavirus este în creștere.

Astăzi, am avut o ședință cu responsabilii, unde am discutat despre situația actuală, dar și despre majorarea capacității spitalelor în ceea ce privește internarea pacienților.

Urmează Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău să se întrunească și să adopte noile măsuri după care ne vom conduce”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

De la începutul pandemiei, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 60 833 de cazuri în Moldova, dintre care 43 489 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1 442 au decedat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente