/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ După două zile de proteste, comercianții din Cimișlia ar putea să-și reia activitatea de mâine

missing
10 octombrie 2020, ora 19:41

După două zile de proteste, comercianții din Cimișlia ar putea să-și reia activitatea de mâine. Asta chiar dacă orașul se află sub cod roșu de coronavirus. Totuși, aceștia vor fi obligați să semneze o declarație pe propria răspundere și să respecte un șir de reguli stricte. În cazul în care le vor încălca, vor fi avertizați și sancționați. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Hotărârea însă încă nu a fost făcută publică.

Așadar, de mâine piața din Cimișlia ar putea fi redeschisă, după ce și-a închis porțile acum două zile, din cauza instituirii codului roșu de alertă în oraș privind răspândirea coronaviruslui. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisei pentru Situații Excepționale, organizată astăzi în regim de urgență. Totuși, vânzătorii vor trebui să semneze o declarație pe propria răspundere privind respectarea tuturor măsurilor antiepidemice. În cazul în care acestea vor fi încălcare, să fie avertizați, iar ulterior sancționați.

Totuși, școlile ar putea să rămână, deocamdată, cu ușile închise, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. În schimb grădinițele au undă verde de luni, cu excepția instituției preșcolare Rândunica.

Astăzi și ieri zeci de comercianții și întreprinzătorii din orașul Cimișlia au protestat în centul orașului. Mai mult, oamenii au semnat și o petiție prin care au cerut administrației locale să nu li se sisteze activitatea.

În fața oamenilor a ieșit primarul orașului.

Protestele au început în urma deciziei de joi a Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale privind instituirea codul de alertă roșu în legătură cu răspândirea noului coronavirus. Astfel, a fost dispusă închiderea piețelor, frizeriilor și a saloanelor de frumusețe. În total, în Cimișlia au fost confirmate până acum pozitiv la coronavirus 560 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram