image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Vladislav Kulminski, despre răpirile de la Tiraspol: „Igor Dodon nu trebuia să facă PR politic din asta”

„Igor Dodon nu trebuie să facă PR politic pe chestia aceasta. Dacă nu mă greșesc, el a fost în teritoriu în ziua aceea și nu a spus niciun cuvânt. A ieșit doar astăzi cu niște aprecieri răsunătoare că, iată, „eu am rezolvat un caz”. Dar dacă nu ar fi rezolvat acest caz, ar fi ieșit cu asemenea aprecieri și noi am fi auzit despre implicarea sa?”, este declarația lui Vladislav Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Inițiative Strategice, în cadrul talk-showului de joi seara „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Declarațiile vin pe marginea evenimentelor de la Tiraspol, unde pe parcursul zilelor de 7-8 octombrie, patru persoane, dintre care un polițist au fost răpiți din propriile domicilii, de structurile de ordine transnistrene. Ulterior președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook, că a discutat prin telefon cu așa numitul președinte al rmn, Vadim Krasnoselski, și că doi dintre cei răpiți vor fi eliberați

„Eu nu sunt sigur că acesta a fost un scenariu. Eu mai bine spus nu știu și nu vreau să pun mâna în foc. Cred că peste câteva săptămâni noi vom putea să venim cu niște aprecieri exacte, dar acum este dificil să spui ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat”, a mai adăigat Vladislav Kulminski.

Analistul politic, Anatol Țăranu, prezent în emisiune a declarat că „aici se vede clar că merge vorba de o conlucrare între organele de drept din Chișinău și cele de la Tiraspol, și că forțele de ordine transnistrene nu ar fi recurs la așa ceva dacă nu ar fi avut acoperire,

„Chiar dacă cineva a încercat să folosească asta ăn scopuri electorale a făcut-o destul de primitv. Trezește multe semne de întrebare că după o simplă discuție persoanele au fost eliberate. Eu totuși cred că există o mare doză de inițiativă pe care o lansează liderul de la Tiraspol. Exact s-a întâmplat și cu deschiderea secțiilor de votare bruscă în regiunea transnistreană. Toate astea dau de înțeles că există o anumită colaborare”, a declarat Țăranu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: