image
Sursa foto: Aliona Vântu/facebook

Vântul puternic a distrus acoperișul primăriei din Boșcana, dar și a circa 40 de case; „Nu am mai văzut o asemenea furtună”

Localitățile afectate de ploile și frutuna de ieri care a smuls acoperișul de pe mai multe instituții publice și case de locuit, vor primi ajutor din partea Guvernului. Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Guvernului pe parcursul zilei de astăzi vor fi efectuate evaluările pagubelor și acestea vor fi trimise executivului pentru alocarea de resurse financiare necesare.

„Nu am mai văzut o furtună iscată din senin ca ieri. A fost un vârtej. Zeci de case au rămas cu acoperișul deteriorat. Unii din cei afectați sunt pensionari care nu se vor putea descurca cu propriile puteri în situația critică în care s-au pomenit”, ne-a spus contabila primăriei, dna Galina.

Aliona Vântu/facebookAliona Vântu/facebook

O conductă de gaz a fost avariată de un copac, iar din această cauză a fost stopată livrarea gazelor.

Svetlana Racu, Primarul satului Boșcana a informat despre pagube serioase provocate mai multor edificii publice și individuale. Vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primăriei din localitate, a lăcașului sfânt, dar și a circa 40 case de locuit.

Angajații IGSU prezenți la fața locului au acordat suportul necesar locuitorilor satului. Pe parcursul zilei de astăzi vor fi efectuate evaluările pagubelor cauzate și în satul Boșcanare pentru alocarea de resurse financiare necesare.

Aliona Vântu/facebookAliona Vântu/facebook

Igor Macovei, Primarul satului Cajba a informat conducerea Guvernului despre faptul, că mai multe acoperișuri ale caselor locuitorilor din sat au fost afectate, iar procesul de evaluare a pagubelor a fost deja inițiat.

Astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale din teritoriu pentru a adopta deciziile corespunzătoare și a le remite Guvernului spre aprobare și alocare de mijloace financiare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: