image
Sursa foto: privesc.eu

Deputat: Dodon, Diacov și Filip își împart funcțiile de ambasadori pe ultima sută de metri

Pe ultima sută de metri, actuala coaliție de guvernare își împarte funcțiile de ambasadori, comentează deputatul Iurie Reniță.

„Conștientizând că le sunt numărate zilele până un nou Președinte (care va promova interesele naționale și cele proeuropene) va intra în exercițiul funcțiunii după 15 noiembrie, "Aliansu’ betonat" dintre Dodon, Diacov și Filip își împarte, în mare disperare, funcțiile de Ambasadori pe ultima sută de metri. Povestea Ministrului de Externe Oleg Țulea cu așa-numita "meritocrație" a viitorilor Ambasadori e valabilă doar la partidul unchiului său, Dumitru Diacov, adică la PDM, și la cel al kuliokarului Dodon, adică la PSRM, unde sunt examinate și aprobate (respinse), în flagrantă contradicție cu legea, candidaturile acestora”, a menționat Iurie Reniță.

Legislatorul îl îndeamnă pe ministrul de Externe, Oleg Țulea, să nu se grăbească să promoveze candidații la funcția de amabsador.

„Dacă nu este în stare să respecte legea și să promoveze ambasadori pe criterii exclusiv profesioniste și nu partinice (cum se face în prezent!), atunci acest lucru, la sigur, îl va face viitorul Ministru de Externe, care va avea toată susținerea noului Președinte, inclusiv rechemarea Ambasadorilor care au fost desemnați de către cele două partide sau de către președinție. Tentativele disperate de a promova persoane pe criterii politice și de docilitate față de liderii celor două partide n-au nicio șansă de izbândă. Dodon, cu certitudine, nu va mai fi Președinte, așa că i-aș sugera actualului șef de la Externe să nu se grăbească cu nominalizarea noilor Ambasadori. N-a mai rămas chiar atât de mult până la 15 noiembrie, nu-i așa?!”, a mai spus Reniță.

Precizăm că, potrivit surselor Jurnal TV, a fost aprobată o listă secretă cu noii ambsadori ai RM. În listă se află și actualul ministru de Externe, Oleg Țulea, care ar urma să ocupe postul de ambsador al RM în Ungaria, fostul consilier al premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, Andrei Popov, dar și fostul ministru de Externe, Aureliu Ciocoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: