image
Sursa foto: mediafax.ro

Record de cazuri noi de Covid-19 în Rusia: Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Creștere record a cazurilor de coronavirus în Rusia. Peste 12.000 de infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, în ciuda controversatului vaccin Sputnik V.

Cazurile înregistrate au crescut cu 12.126 faţă de ziua precedentă, numărul total al infectărilor ajungând la 1.272.238, potrivit Worldometers. Rusia se află pe locul patru la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Autorităţile ruse au sfătuit persoanele în vârstă şi alte grupuri aflate în categoria de risc să rămână acasă, scrie Agerpres. Oficialii ruşi au părut ezitanţi însă în ceea ce priveşte o revenire la măsurile de carantină aflate în vigoare la începutul acestui an, în condiţiile în care astfel de măsuri au afectat grav economia ţării aflată deja în dificultate, scrie digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că recenta creştere a numărului de cazuri de COVID-19 necesită o reacţie din partea autorităţilor, deşi nu a spus cu exactitate care anume. "Această situaţie necesită anumite acţiuni, unele decizii, însă eu nu vă pot spune acum care anume", le-a declarat Peskov jurnaliştilor, citat de agenţia de ştiri rusă Interfax.

Rusia dispune de un vaccin împotriva coronavirusului care poate fi administrat pe bază de voluntariat. Vaccinul rămâne însă unul controversat în condiţiile în care reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice internaţionale susţin că acesta nu a fost testat suficient.

Noutăţile partenerilor

comentarii: