image
Sursa foto: Jurnal.md

Cer excluderea lui Dodon din cursă; „A comis o infracțiune întâlnindu-se cu Plahotniuc, anunțat în căutare”

Blocul electoral „Unirea” cere excluderea candidatului Igor Dodon din cursa electorală, după ce în presă au apărut informații că acesta ar fi avut o întâlnire cu Vladimir Plahotniuc în timpul deplasării sale, pe 30 august, curent, în Grecia.

Liderul blocului electoral „Unirea” și candidatul la funcția de președinte a depus astăzi un demers la Comisia Electorală Centrală.

„Cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC) anularea înregistrării candidatului Igor Dodon, si excluderea acestuia din cursa electorală pentru alegerile prezidentile, ca urmare a folosirii mijoacelor materiale nedeclarate, puse la dispozitia acestuia de catre Vladimir Plahotniuc, în timpul campaniei electorale, pe baza întalnirii lor secrete din 30 august, curent, din Grecia, lucru prezentat în investigatia facut de Ziarul National. O persoana oficala a RM, cu atat mai mult cel care detine funcția de președinte al RM, a comis infractiunile prevazute de art. 41 și 49 din Codul Penal, întâlnindu-se cu Plahotniuc, dat în urmărire generală si căutare internatională de RM”, se spune în demers.

Semnatarii demersului mai observă că Igor Dodon fiind și șeful Consililului Suprem de Securitate a RM, având în subordine directă SIS si SPPS, era obligat să întreprindă toate măsurile pentru reținerea lui Plahotniuc.

Totodată acesta era obligat să depună un denunț la procuratură în acest sens. „În realitate ei au făcut o nouă înțelegere secretă cu Plahotniuc, prin care acesta i-a pus la dispoziție întreg holdingul mediatic “General Media Group”, precum și tot sprijinul material si financiar necesar în campanie”, se mai spune în demers.

Semnatarii demersului cer anularea înregistrării lui Igor Dodon si excluderea acestuia din cursa electorală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: