image
Sursa foto: reginamaria.ro

Prima țară care a reintrodus carantină totală înregistrează o scădere a numărului de cazuri de Covid-19

Numărul zilnic al infectărilor cu coronavirus a scăzut semnificativ, la trei săptămâni după ce autoritățile din Israel au decis să reimpună carantina totală la nivelul întregii țări.

Potrivit raportării Ministerului Sănătăţii din Israel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrare 3.692 de cazuri noi, în scădere faţă de un bilanţ zilnic de 9.000 de cazuri în săptămânile trecute.

Israelul a reuşit iniţial să aducă rapid sub control epidemia prin măsuri stricte de izolare, însă, după relaxarea acestora la sfârşitul luni mai, numărul de infectări a reînceput să crească vertiginos, notează Agerpres. O a doua carantină strictă instituită la 18 septembrie va rămâne în vigoare cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare, scrie digi24.ro.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a exprimat un optimism prudent faţă de recenta tendinţă descrescătoare, spunând că vrea să mai aştepte câteva zile până când va lua o decizie cu privire la prelungirea restricţiilor. În timp ce Netanyahu presează pentru o prelungire a carantinei, criticii săi afirmă că premierul se află într-un conflict de interese.

Justificând legislaţia de urgenţă prin pandemie, şeful guvernului, inculpat pentru acuzaţii de corupţie pe care le neagă, a încercat să oprească protestele împotriva sa.

Joi seară, oponenţii lui Netanyahu au protestat din nou pe teritoriul ţării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: