(foto) Primăria, biserica și circa 40 de case din Boșcana au rămas fără acoperiș, după ploaia și vântul de ieri. Guvernul va aloca bani localităților afectate

Pe parcursul zilei de ieri mai multe localități din țară au fost afectate de ploi abundente și vânt puternic. În special, au fost afectate satele Boșcana din raionul Criuleni și Cajba, Glodeni. În acest context, prim-ministrul Ion Chicu a avut azi dimineață convorbiri telefonice cu primarii localităților respective, pentru a coordona procesul de evaluare a pagubelor și acordării suportului din partea Guvernului.

Foto: gov.md

Igor Macovei, primarul satului Cajba, a informat că mai multe acoperișuri ale caselor locuitorilor din sat au fost afectate, iar procesul de evaluare a pagubelor a fost deja inițiat. Astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale din teritoriu, pentru a adopta deciziile corespunzătoare și a le remite Guvernului spre aprobare și alocare de mijloace financiare.

Svetlana Racu, primărița satului Boșcana, a informat despre pagube serioase provocate mai multor edificii publice și individuale. Vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primăriei din localitate, a lăcașului sfânt, dar și a circa 40 case de locuit. Angajații IGSU prezenți la fața locului au acordat suportul necesar locuitorilor satului. Pe parcursul zilei de astăzi vor fi efectuate evaluările pagubelor cauzate și remise Guvernului pentru alocarea de resurse financiare necesare.

Acoperișuri luate de vânt ieri / Sursa:gov.md
Pagube în urma ploilor și vântului / Sursa:gov.md
Pagube în urma ploilor și vântului / Sursa:gov.md

Rafalele de vânt puternic însoțite de ploi în seara zilei de 8 octombrie au provocat prejudicii în mai multe localități din țară.


Pub