(live/update) Guvernul va suferi remanieri după alegerile prezidențiale, dacă Igor Dodon va mai câștiga un mandat

(update 10:25) Igor Dodon spune că vor fi modificări în cadrul Guvernului, dacă acesta va mai câștiga un mandat de președinte.

„Se va schimba componența Guvernului. Nu cred că se va schimba prim-ministrul. Acesta va activa până la alegerile parlamentare anticipate. O să decidem după alegerile prezidențiale. În ceea ce ține de unele ministere și miniștri, vom avea remanieri. Practic în componența PD-PSRM noi nu avem 51 de deputați. Noi căutăm alți deputați ca să votăm inițiativele”.

(update 10:15) Igor Dodon și-a schimbat denumirea emisiunii sale tradiționale de pe canalul său de Youtube. Întrucât a intrat în concediu din cont propriu, pe perioada electorală, șeful statului a anunțat că emisiunea sa se va numi „Igor Dodon răspunde” în loc de „Președintele răspunde”. Igor Dodon s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de șef de stat, în calitate de candidat independent, alături de alți 7 concurenți. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

Igor Dodon a declarat că este împotriva amânării sau anulării alegerilor prezidențiale, programate pentru 1 noiembrie 2020, din cauza situației pandemice. „Peste 3-4 luni situația nu va fi mai ușoară, de aceea nu-i sensul amânării alegerilor. Mai mult decât atât, alegerile pot fi amânate doar dacă Parlamentul va declara Stare de Urgență, ceea ce e puțin probabil”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului spune că alegerile ar putea fi declarate nevalabile, în cazul în care mai puțin de 1/3 din numărul de alegători înscriși în listă se vor prezenta la vot. „Asta ar fi în jur de 1 milion 100 de mii de cetățeni, care trebuie să voteze pentru ca scrutinul din 1 noiembrie să fie declarat valabil”, a explicat Igor Dodon.

În cadrul emisiunii președintele Dodon a răspuns la întrebări expediate de cetățeni în format video. acestea se referă la programe sociale, de infrastructură, indexarea pensiilor, promisiuni electorale și planuri pentru un eventual al doilea mandat de șef de stat.

UNIMEDIA transmite live.


Pub