Cu ocazia sărbătorii profesionale la 9 octombrie 2020, Î.S. „Poșta Moldovei” organizează mai multe evenimente

Deja de mai bine de 50 de ani, la 9 octombrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Poştei. Tot în această zi în Republica Moldova se sărbătoreşte şi Ziua profesională a lucrătorului poștal, se arată într-un comunicat de presă al Î.S. „Poșta Moldovei”.

Foto: Î.S. „Poșta Moldovei”

Î.S. „Poşta Moldovei” face parte din marea familie a celor peste 660 000 de instituţii poştale din lume. Anul acesta, la 16 noiembrie, se împlinesc şi 28 ani de la aderarea R. Moldova la Uniunea Poştală Universală – principalul forum de cooperare între administraţiile poştale internaţionale. Tot în 2020, Î.S. ”Poșta Moldovei” marchează și 27 ani de activitate, ani în care cei 5500 de angajați au lucrat cu dedicație pentru a aduce servicii poștale de calitate în fiecare casă și pentru a asigura conexiunea fiecărui cetățean al țării cu întreaga lume.

Prin specificul organizării sale, Î.S. „Poșta Moldovei” deține cea mai mare rețea națională de oficii poștale, acoperind toate localitățile urbane și rurale prin cele peste 1250 de unități poștale. Efectivul salariaților Î.S. „Poșta Moldovei” constituie 5.500 persoane, dintre care preponderent sunt femei – 4.785 (87%) și bărbați – 715 (13%). După indicatorul de vârstă cea mai mare cotă revine personalului cu vârsta cuprinsă între 25 – 54 ani, dar și a celui peste 55 de ani. În întreprindere activează chiar și angajați cu vârsta peste 80 de ani.

Î.S. ”Poșta Moldovei” susține angajarea în câmpul muncii și integrarea socială a persoanelor cu dezabilități. Toate acestea demonstrează repetat esența socială a întreprinderii, cât și rolul său important în dezvoltarea social-economică a țării.

Peste 20 tipuri de servicii noi, de la cele nestandarde cum ar fi efectuarea plăților, achitarea serviciilor, până la tranzacţii băneşti – pot fi efectuate în oficiile poştale din R. Moldova.

Cu ocazia sărbătorii profesionale la 9 octombrie 2020 Î.S. ”Poșta Moldovei” organizează mai multe evenimente pentru celebrarea acestui eveniment. Astfel, întreprinderea va fi prezentă în Piața Marii Adunări Naționale cu expunerea unei părți a parcului său auto reînnoit, toate acestea pentru a oferi clienților servicii de calitate și siguranță optimă și pentru a fi cât mai aproape de aceștia în această zi deosebită.

De asemenea în contextul Zilei Lucrătorului poștal Î.S. ”Poșta Moldovei” în comun cu Federația Sindicatelor din Comunicații organizează o tombolă on-line pentru clienții săi fideli dar și pentru angajații Î.S. ”Poșta Moldovei”, cu premii și cadouri deosebite.

De asemenea, în semn de recunoștință pentru dedicație, profesionalism și muncă asiduă angajații întreprinderii din toate filialele întreprinderii din țara vor fi decernați cu diplome de merit.

„Uşile Poştei sunt deschise pentru toţi, indiferent de statutul social sau mediul de trai, confirmând, zi de zi, universalitatea serviciilor poştale.

Către Ziua Mondială a Poştei – 9 octombrie – ne adresăm cetăţenilor cu îndemnul de a avea în continuare încredere în Poșta Moldovei și îi îndemnăm să beneficieze de diversitatea serviciilor oferite cu suflet, profesionalism și dedicație” – menționează sursa.

Vitalie Zaharia / Sursa:Vitalie Zaharia

Cu această ocazie, Vitalie Zaharia, Director al Î.S. „Poşta Moldovei” a venit cu un mesaj de felicitare:

„Stimaţi colegi ai Î.S. „Poşta Moldovei”,

Împreună traversăm momente dificile dictate de pandemie. Am fost și rămânem mereu în prima linie, mereu la datorie și în serviciul cetățenilor țării. Livrăm servicii de importanță vitală în fiecare zi și în fiecare casă iar odată cu acestea aducem speranțe, bucurii și zâmbet oamenilor!

Acum ca niciodată trebuie să demonstrăm că suntem o echipă puternică, unită și profesionistă!

Sunt convins că sectorul poştal din Republica Moldova se poate dezvolta, datorită aportului valoros al fiecărui angajat al întreprinderii în parte.

Împreună am realizat deja numeroase obiective, însă, tindem să ne dezvoltăm serviciile în continuare, pentru a face din sectorul poştal o ramură prosperă a economiei Republicii Moldova.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei și Zilei lucrătorului poștal din Republica Moldova, Vă doresc tuturor multă sănătate, prosperitate şi noi forţe întru realizarea sarcinilor trasate.

Î.S. ”Poșta Moldovei” are viitor, de aceea, am încrederea că vom reuși împreună și vom schimba lucrurile spre bine. Rog să aveți răbdare, încredere și certitudine că vom reuși”.


Pub