Un angajat al MAI a decedat în urma infectării cu Covid-19: „A activat ca un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească”

Un angajat din cadrul Departamentului instruire auto și legislație rutieră, din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” al MAI, Ion Budan, a fost răpus în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Locotenent-colonel, Budan a lucrat timp de 15 ani în cadrul instituției.

Foto: colaj

„Regretatul Ion Budan, formator în cadrul Departamentului instruire auto și legislație rutieră din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, locotenent-colonel în rezervă, s-a stins din viață.

A activat în instituția noastră timp de 15 ani ca un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei, luminos, mereu cu zâmbetul pe buze și de o rară cumsecădenie.

Luptând două săptămâni pentru viață, cu speranța de a învinge virusul, fiind un om energic, optimist, cu spirit de luptător, în această noapte organismul său a cedat. Acum ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Întreaga comunitate academică transmite sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate în aceste momente triste.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul publicat de instituție.

Ieri alte peste 1100 de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Bilanțul total se apropie de 60 de mii. Potrivit datelor prezentate de MAI, în ultima săptămâna 118 angajați din cadrul Ministerul Afacerilor Interne au fost testați pozitiv cu Covid-19.


Pub