Protest la Cimișlia. Oamenii, disperați din cauza noilor restricții impuse de pandemie cer revizuirea acestora

Mai mulți agenți economici protestează astăzi, în centrul Cimișliei. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia organelor locale, prin care se impun din 10 octombrie, un șir de restricții, dictate de pandemia de Covid-19.

Foto: Facebook/Sud.md

În jur de 50 de persoane au venit astăzi în centrul orașului Cimișlia, organizând un protest față de decizia autorităților locale, prin care se impun mai multe restricții, din cauza numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus.

Oamenii cer administrației să-și revadă hotărârea și să nu impună agenții economici să-și închidă, din nou afacerile, întrucât nu vor mai rezista financiar unei noi perioade de carantină.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Hîncești, Cristina Vicol, a menționat pentru UNIMEDIA că protestul decurge în mod pașnic, numărul persoanelor nu-l depășește pe cel prevăzut în restricțiile dictate de pandemie, iar oamenii legii asigură ordinea publică.

La rândul său, primarul orașului Cimișlia, Andronachi Serghei, a declarat pentru UNIMEDIA că va convoca, în scurt timp, membrii Comisiei locale pentru Situaţii Excepţionale pentru a discuta revendicările protestatarilor și pentru a lua o decizie care să satisfacă toate părțile.

Consiliul raional Cimișlia a decis, în ședința din 8 octombrie 2020, să impună mai multe restricții, după ce cazurile de infectare cu Covid-19 au crescut semnificativ în localitate. Acestea presupun că din 10 octombrie să fie închise toate șolile și grădinițele, inclusiv și piețele, iar transportul public va fi sistat pentru 14 zile.

De asemenea, ar putea să fie sistată orice activitate comercială, cu excepția unor magazine alimentare și stații de alimentare cu combustibil, puncte de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto.

Protest Cimișlia / Sursa:Facebook/Sud.md


Pub