Noi detalii despre cetățenii răpiți de separatiști: Doi moldoveni continuă să fie arestați la Tiraspol. Unde se află cei eliberați

Noi detalii despre cetățenii răpiți de separatiști. Potrivit Procuraturii Generale, din informația deținută la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia reprezentanților autoproclamatei regiuni transnistrene.

Foto: UNIMEDIA

Autoritățile Republicii Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal.

Cu referire la alte două persoane eliberate, comunicăm că ei nu s-au prezentat la organele constituționale ale Republicii Moldova și s-ar afla la domiciliul din regiunea transnistreană, fapt impus de așa-zisele autorități nistrene, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului autoproclamatei regiuni transnistrene.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 6 spre 7 octombrie. Persoane necunoscute au pătruns în gospodăria polițistului, care se afla în acel moment la serviciu, fiind angajat al Inspectoratului Florești. Necunoscuții, inscripționați pe haină cu „MGB” (n.n. așa-zisul minister al securității de stat de la Tiraspol) au spart geamurile casei, apoi l-au răpit pe omul legii, alertat de către soția sa și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Pe data de 7 spre 8 noaptea, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.

Polițistul răpit de forțele transnistrene este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova, a anunțat SIS într-un comunicat.

Autoritățile anunță că pe lângă un polițist, încă 3 cetățeni civili au fost sechestrați de forțele transnistrene. Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine cu însemnele MGB (așa-zisul minister al securității de la Tiraspol) le-au pus saci pe cap bărbaților și i-au dus într-o direcție necunoscută.

Ulterior, doi dintre cei răpiți au fost eliberați. MAI a precizat că printre ei nu se află și polițistul de la Floerești.


Pub