fbpx

video | Locuitorii din Cimișlia, revoltați de noile restricții: „Chișinăul nu se închide. Ne-au găsit pe noi”

Mai mulți comercianți și întreprinzători din orașul Cimișlia au protestat pe 9 octombrie în centrul orașului. Aceștia sunt nemulțimiți de decizia autorităților locale de a sista activitatea piețelor și a oricăror altor activități comerciale, cu unele excepții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La manifestație au participat câteva zeci de oameni. Ei au semnat o petiție prin care cer administrației să nu li se sisteze activitatea.

„Ne închid fără niciun motiv. Nu au venit, nu ne-au spus: de ce ne închidem? Ne-au anunțat acum o zi. Să ne arate vreun om din piață care s-a îmbolnăvit. Niciunul nu e infectat. Ce să facem cu stocurile de marfă? Le mănâncă animalele! Eu am copii de crescut, am credit. Toate satele și orașele, Chișinăul nu se închide. Ne-au găsit pe noi, Cimișlia. Acum facem grevă și dacă nu vom ajunge la urechile lor, vom organiza iar grevă”, a declarat unul dintre protestatarii nemulțumiți.

„Totul este fals și este făcut pentru oamenii care au bani. Adică sunt magazine cu angajați infectați și nu au fost închise. Vor continua să funcționeze. De ce piața să fie închisă? Aici nu e așa de aglomerat ca la Chișinău. Nu e normal. Eu am o gheretă, o închid și stau acasă, marfa mea nu se strică. Dar ce fac cei cu marfa care se strică? Ce fac cei cu fructe și legume? Nu se gândește nimeni. Salariul nostru nu vine ca la bugetari, avem copii, credite”, a declarat o altă întreprinzătoare pentru sud.md.

Totodată, femeia s-a arătat indignată de faptul că acum câteva luni, când au fost închise toate piețele, comercianții au fost nevoiți să achite toate impozitele.

Reacția vine după ce Comisia situații excepționale la nivel de raion și Comisia teritorială în sănătate publică a luat decizia ca, din 10 octombrie, să fie închise toate piețele pentru două săptămâni.

La fel, se sistează activitatea grădinițelor, iar elevii vor învăța doar online. Timp de 14 zile transportul public va fi sistat pe tot teritoriul raionului Cimișlia. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Articole asemănătoare

Back to top button