/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cum răspunde Ministerul de Externe când este întrebat dacă ex-consilierul Dragancea ar putea fi numit ambasador

missing
09 octombrie 2020, ora 20:41

Ministerul Afacerilor Externe nu confirmă și nu infirmă că fostul consilier al premierului Ion Chicu, Vitalie Drgancea ar urma să fie numit ambasador în România. O solicitare de informație în acest sens a fost transmisă la adresa instituției de către tv8.md, după ce jurnal.md a spus că a intrat în posesia unei liste cu viitorii ambasadori.

În răspunsul parvenit la adresa redacției, reprezentanții instituției au spus următoarele: „Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmând cutuma diplomatică se abține de la comentarii în sensul confirmării sau infirmării numelor candidaturilor la funcția de ambasador”.

Pentru Ziarul de Gardă, fostul consilier Vitalie Dragancea a declarat: „Asta (n.r. informația deținută) nu vă dă dreptul să telefonați oamenii. Ceea ce vreți d-voastră nu înseamnă că vreau și eu…”.

Jurnal.md spune că în listă se află și actualul ministru de Externe, Oleg Țulea, care ar urma să ocupe postul de ambsador în Ungaria. Solicitat pentru o reacție la acest subiect, ministrul a declarat: „Avem o politică foarte strictă legată de promovarea diplomaților. Tot acest proces ține de prevederile legale și de principiul meritocrației. Nu cunosc alte informații și nu aș vrea să comentez, pentru că aș intra în zona speculațiilor”.

Sursa citată spune că în lista secretă a viitorilor ambasadori se mai regăsesc Andrei Popov, Victor Osipov, dar și fostul ministru de Externe, Aureliu Ciocoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram