/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Grație unui proiect implementat de AO Concordia, 900 de tineri au învățat să fie toleranți și să atingă noi culmi

missing
09 octombrie 2020, ora 21:37

Cel mai înalt rezultat al educației este – toleranța! 900 de tineri au învățat zi de zi să fie să fie toleranți, să se integreze armonios în societate și să atingă noi culmi. Totul, grație proiectului „YES-Abilitarea tinerilor pentru o dezvoltare durabilă”, implementat de AO Concordia. Proiecte Sociale. Scopul principal al proiectului a fost incluziunea socială și economică a tinerilor lăsați fără îngrijire părintească din Republica Moldova, prin consolidarea perspectivelor pentru o viață independentă.

VIORICA MATAS, DIRECTOR EXECUTIV, AO „CONCORDIA. PROIECTE SOCIALE”: „Copii aceștia care părăsesc sistemul de protecție nu au suportul din partea familiei biologice lărgite în integrarea lor în viața sociale. Și din acest considerent noi am gândit un proiect care să-i ajute să se integreze în viața social și economică”.

Printre beneficiari este și acest tânăr. Avea o idee de afacere, dar îi lipsea îndrumarea și resurse financiare, de care însă a avut parte odată ce a aplicat la proiect.

MARIN MAGALU, BENEFICIAR PROIECT: „A fost o idee a mea ceva timp și nu am avut posibilitate din punct de vedere financiar. Aici mi s-a propus de personalul Concordia și am spus că: de ce nu pot să fac lucrul acesta? Am un start deja”.

Rezultatul final a bucurat tinerii, fiind astfel o reușită pentru echipa Concordia Moldova.

TATIANA BALTĂ, DIRECTOR EXECUTIV, AO CONCORDIA, PROIECTE SOCIALE: „În cadrul acestui proiect noi am reușit să abordăm toate cele mai importante probleme cu care ei se confruntă zi de zi”.

Acum, la moment, avem o mândrie mare, pentru că am reușit 20 de tineri să-i încadrăm în câmpul muncii.

„Acest indicator se datorează faptului că avem un acord frumos de colaborare cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Avem și o colaborare foarte frumoasă cu agenții economici. Avem la moment o listă de peste 60 de agenți economici cu care colaborăm și care sunt deschiși să primească, să angajeze tineri în câmpul muncii”.

La evenimentul de închidere a proiectului nu putut lipsi și reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării.

IVAN CHEORGHIU, SECRETAR DE STAT MECC: „Este foarte important să avem o colaborare între noi, deoarece doar în baza unei colaborări eficiente și efective putem avea un rezultat bun în ceia ce privește politicile tineretului”.

Proiectul Yes Abilitarea tinerilor pentru o dezvoltare durabilă a fost finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Durata proiectului a fost de la 1 octombrie 2018 și până pe 31 decembrie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram