image
Sursa foto: GettyImages

Comisia Europeană își schimbă compoziția după scandalul „Golfgate”: Parlamentul a confirmat noii comisari

Comisia von der Leyen își schimbă compoziția de miercuri, după ce Parlamentul European a confirmat numirile de comisari noi la Servicii financiare și la Afaceri comerciale. Schimbările vin după ce fostul comisar pentru Afaceri comerciale, Phil Hogan, a demisionat după ce s-a descoperit că a încălcat restricțiile anti-epidemice (scandalul „Golfgate”) din țara sa de origine, Irlanda, conform POLITICO.

Până recent vicepreședintă a Parlamentului European, Mairead McGuinness devine noul comisar european pentru Servicii financiare, înlocuindu-l pe Valdis Dombrovskis, cel care îi va succeda în funcție demisionarului Phil Hogan. McGuinness a fost validată, cu 583 de voturi pentru, 75 împotrivă şi 37 de abţineri.

Restructurarea Comisiei Europene a fost generată de retragerea comisarului pentru Afaceri comerciale, Phil Hogan, care a demisionat după un scandal referitor la încălcarea restricţiilor anticoronavirus în Irlanda. Consiliul UE va trebui să aprobe remanierea prin procedură scrisă, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: