image
Sursa foto: oasport.it

Italia prelungește starea de urgență până la 31 ianurie: Condițiile în care moldovenii pot călători

Autoritățile din Italia prelungesc starea de urgență până la 31 ianuarie 2021. Prin același decret, se prelungesc până pe 15 octombrie toate măsurile de protecție anti-COVID, inclusiv restricțiile de călătorie în Italia. Astfel, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat următoarele țări, inclusiv Republica Moldova, dar și altele ca Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano a emis un comunicat în care se menționează categoriile exceptate, cărora li se permite intrarea în Italia chiar dacă au călătorit în ultimele 14 zile în statele restricționate, care sunt considerate zone roșii. Astfel sunt expetați cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

- membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;

- echipajelor și personalului mijloacelor de transport;

- funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Totodată este permisă tranzitarea teritoriul Republicii Italiene pentru cei care revin spre țara de origine. Pentru, persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania, Croaţia, Olanda, Marea Britanie, Belgia Cehia și cîteva regiuni din Franța (cuprinde inclusiv capitala Paris) rămâne în vigoare obligația ca în ultimele 72 de ore înainte de a sosi în Italia să efectueze un test molecular sau antigen cu ajutorul unui tampon sau să fie supuse verificării cu teste rapide la momentul sosirii în Italia sau, în termen de 48 de ore de la data sosirii. Guvernul Italian a introdus ca măsură obligatorie purtarea măștilor în toate spațiile închise și DESCHISE, cu unele excepții. Pentru persoanele care nu respectă aceste reguli sunt prevăzute amenzi de la 400 la 1000 euro. Pentru informații despre alerte de călătorie pentru cetățenii moldoveni în străinătate, precum și regulile de intrare în Republica Moldova, cetățenii sunt indemnați să se documenteze pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării al Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: