image
Sursa foto: Jurnal.md

Alegeri prezidențiale: „Este tot mai evidentă o înțelegere între Dodon și Șor”

Ilan Șor și Igor Dodon ar fi bătut din nou palma, în contextul alegerilor prezidențiale, sunt de părere invitații emisiunii Secretele Puterii, difuzată miercuri la Jurnal TV.

Potrivit președintelui Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, președintele Igor Dodon a intrat într-o „perioadă a compromisurilor”, dictată de interesele acestuia în campania pentru alegerile prezidențiale.

„Șor nu are nevoie de o justiție corectă, de un președinte corect. El are nevoie de un președinte precum Igor Dodon. Șor va face figurație. Vor decide între ei, o vor scoate pe Violeta Ivanov din campanie sau vor îndemna în turul II să-l voteze pe Dodon. Acolo sunt 2-3 politehnologi ruși care decid ce trebuie să se facă pe stânga”, a declarat Munteanu.

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Ion Terguță, susține că Igor Dodon are nevoie de o înțelegere cu Șor pe segmentul de stânga, întrucât ar risca nici măcar să nu ajungă în turul II.

„Căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost tocmai când s-au realizat niște înțelegeri în privința aeroportului Chișinău”, a menționat și Terguță.

Iar vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, susține că pe lângă aranjamentele cu Ilan Șor, Igor Dodon ar avea „negocieri strânse” și cu Vladimir Plahotniuc.

„Plahotniuc are suficiente materiale compromițătoare pe Igor Dodon. Odată expuse în spațiul public aceste materiale, vor fi devastatoare pentru Dodon”, a menționat Popșoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: