image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Slusari

Platforma DA, moțiune simplă împotriva MAI: „Răpirea polițistului, final tragic al cedărilor lui Dodon în fața Tiraspolului”

Platforma DA va înainta moțiune simplă asupra domeniului de activități al Ministerului de Interne și cere exprimarea votului de neîncredere directorului SIS.

Deputații Platformei DA consideră că abuzurile regimului separatist, inclusiv răpirea polițistului de la Florești, sunt un final logic și tragic „al tranzacționării țării la care s-a pretat Dodon”.

„Cedările făcute unilateral de acesta s-au soldat cu dezavantaje constante pentru RM și, iată, deja avem răpiri de persoane. Niciun cetățean nu se mai poate simți siguranță la el acasă! Încotro mergem? KGB-iștii din Transnistria nu sunt altcineva decât reprezentanți ai structurilor de resort ale Federației Ruse, să nu ne ascundem după deget! Iar guvernul are o atitudine lejeră incalificabilă. Asistăm la paralizarea totală a organelor speciale ale statului care prin definiție sunt obligate să asigure securitatea RM. Dodon a tranzacționat bucată cu bucată țara în ultimii ani, inclusiv prin federalizarea despre care a vorbit recent Andrei Nastase și cele 42 de secții de vot care urmează a fi deschise pentru a invada RM. Platforma DA nu va cere explicații inutile de la președintele culioc - există mecanisme parlamentare care trebuie aplicate: trebuie să convocăm biroul permanent al Parlamentului și în ședința plenară a legislativului să-i audiem pe șeful SIS și ministrul de interne”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„În așa ritm degrabă și ministrul Voicu va fi răpit de acasă, e inadmisibilă această situație. Oficialii în virtutea obligațiilor cărora intră securitatea statului, dar nu acționează și nu reacționează la ceea ce se întâmplă, pot fi calificați drept trădători de patrie!”, a adăugat deputatul Dinu Plângău.

Legislatorii Platformei DA solicită convocarea Biroului Permanent al Parlamentului pentru a organiza ședința în plen a Parlamentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: