Scandal cu iz penal la Hîncești: Mai mulți muncitori de la o baza ilegală de metale, acuzați că au încercat să ascundă un accident, iar victima a decedat, fiind dusă acasă și nu la spital

Scandal la Hîncești, după accidentul de pe 5 octombrie de lângă un centru de colectare a fierului vechi din apropierea orașului. Rudele bărbatului, în vârstă de 53 de ani, care a decedat după ce a fost lovit de un o mașină cer explicații administratorului întreprinderii, Valentin Eșanu. Potrivit poliției, nici angajații și nici șoferul vinovat nu a chemat ambulanța. Pe de altă parte, șoferul povestește că bărbatul a refuzat să meargă la spital.

Foto: publika.md

Luni, 5 octombrie, victima, Oleg Pînzari a plecat să ducă fier vechi la centrul din apropierea orașului. În incinta punctului de colectare, bărbatul a fost lovit de un microbuz.

Potrivit angajaților, șoferul dădea mașina înapoi, iar la un moment dat a fost lovit. Aceștia i-ar fi spus șoferului să cheme ambulanța, scrie publika.md

"Noi i-am spus: du-l la spital, dar el l-a dus acasă pe el. La şofer i-am spus să-l ducă la spital imediat.", a spus un angajat.

Pe de altă parte, șoferul a povestit că victima a refuzat să meargă la spital.

„-Eu dădeam maşina înapoi și mă uitam la oglindă, dar nu am văzut pe nimeni. Când am auzit poc, am oprit. Când mă uit el ședea după maşină. Am zis repede să ne ducem la spital, dar el nu, vreau acasă. Acasă, și gata! De vreo 5 sau 6 ori l-am întrebat, dar el nu a vrut să meargă la spital. - Dar de ce nu ați chemat ambulanța? - Păi fratele lui a sunat”, a spus șoferul.

Starea bărbatului s-a agravat după ce a ajuns acasă, iar fratele lui a chemat ambulanța. La fața locului, medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

„-Zic, de ce nu l-ai dus la salvare? - Că el nu a vrut. - Trebuia să cheme salvarea sau să-l duci la salvare. - Eu am sunat la 112, am chemat salvarea. Până ce au venit, au făcut acolo niște mâzgăleli și că el e mort”, a spus fratele acestuia.

Ofițera de presă a IP Hîncești ne-a comunicat că baza de colectare a metalelor aparține „Sofilarex Plus”. După accident niciun angajat al întreprinderii nu a sunat la 112.

„S-a stabilit că nimeni nu a chemat nici poliția și nici ambulanța. Nu au reacționat în niciun mod", a notat ofițera de presă, IP Hîncești, Cristina Vicol.

Contactat de UNIMEDIA, primarul municipiului Hînceşti, Alexandru Botnari, susţine că întreprinderea activează ilegal.

„El are licență la nivel de țară, la câteva depozite, la acest depozit de la Hîncești el nu are nicio autorizație, niciun document, niciun proiect a depozitului și nici gară de proeicție. Organele de control nimeni nu fac nimic. Fă actele în regulă și vinde, cumpără metal cum vrei. E o gunoiște pe acest drum", ne-a spus primarul din Hînceşti, Alexandru Botnari.

Potrivit lui Botnari, teritoriul respectiv nu este unul sigur pentru pietoni.

„Cazuri cu accidente, acesta nu este primul, acolo o să mai fie încă. E un deal și cotitură, vine lume din deal cu viteză și nu se văd oamenii. Accidente abia încep acolo. Sunt convins că dacă nu se oprește toată situația dată și administrația nu face regulă, și Administrația de Stat a Drumurilor nu întreprind nimic, dar nu ai cu cine.... E anarhie totală. Fiecare face ce vrea”, a afirmat primarul.

Depozitul aparține Sofilarex Plus, a cărui adminstrator este Valentin Eșanu. Deocamdată acesta nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.


Pub