Dodon i-a cerut lui Krasnoselski să intervină în cazul moldovenilor răpiți de separatiștii de la Tiraspol

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după ce doi moldoveni au fost răpiți de separatiștii de la Tiraspol. Șeful statului i-a cerut lui Vadim Krasnoselski să intervină în acest caz.

Foto: UNIMEDIA

„Situația referitoare la cei patru cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului. Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite. Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate.

Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații”, a declarat Dodon.

Șeful statului spune că acest caz urmează să intre pe agenda de discuții a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 6 spre 7 octombrie. Persoane necunoscute au pătruns în gospodăria polițistului, care se afla în acel moment la serviciu, fiind angajat al Inspectoratului Florești. Necunoscuții, inscripționați pe haină cu „MGB” (n.n. așa-zisul minister al securității de stat de la Tiraspol) au spart geamurile casei, apoi l-au răpit pe omul legii, alertat de către soția sa și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Pe data de 7 spre 8 noaptea, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.

Polițistul răpit de forțele transnistrene este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova, a anunțat SIS într-un comunicat.

Autoritățile anunță că pe lângă un polițist, încă 3 cetățeni civili au fost sechestrați de forțele transnistrene. Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine cu însemnele MGB (așa-zisul minister al securității de la Tiraspol) le-au pus saci pe cap bărbaților și i-au dus într-o direcție necunoscută.


Pub