(video) Date îngrijorătoare în sistemul educațional: 108 persoane s-au infectat cu Covid-19, într-o singură zi

Doar ieri, în Republica Moldova 108 persoane din sistemul educațional au fost depistate pozitive la Covid-19, dintre care 60 sunt profesori, 39 elevi și 9 studenți. Cifrele au fost enunțate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, de la începutul anului școlar, 289 de elevi au confirmați pozitiv la coronavirus, iar 7854 se află în autoizolare, după ce au contactat cu alți elevi sau persoane care au coronavirus. În același timp, 355 de cadre didactice și 60 de cadre non-didactice au fost conformate pozitiv cu Covid-19.

La grădinițe, 4 copii au coronavirus, dar și 52 de educatori -52, și 31 de persoane – personal auziliar.

Ministra Sănătății a precizat că elevii suspecți la coronavirus trec la regimul online de predare a orelor, iar închiderea școlilor nu este preconizată.

„Noi nu am deschis instituțiile educaționale ca să le închidem. În condițiile respective trebuie să asigurăm funcționalitatea școlilor și grădinițelor. Copiii nu putem să-i ținem acasă la infinit. Dar trebuie să respectăm regulile de precauție”, a punctat Viorica Dumbrăveanu.


Pub