16:36:25 24.04.2024
Stiri

Noi detalii spre un accident produs la intrarea în Hâncești. Angajații unui centru de colectare a metalelor, care ar activa ilegal, acuzați că au încercat să ascundă accidentul soldat cu moartea unei persoane

Actualitate 08.10.2020 13:13 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
Noi detalii spre un accident produs la intrarea în Hâncești. Angajații unui centru de colectare a metalelor, care ar activa ilegal, acuzați că au încercat să ascundă accidentul soldat cu moartea unei persoane Captură


Ies noi detalii la iveală despre accidentul de pe 5 octombrie, produs lângă un centru de colectare a fierului vechi din apropierea orașului Hâncești. Rudele bărbatului, în vârstă de 53 de ani, care a decedat după ce a fost lovit de o mașină, cer explicații administratorului întreprinderii de colectare a fierului vechi, Valentin Eșanu. Potrivit poliției, nici angajații și nici șoferul vinovat nu au chemat ambulanța. Pe de altă parte, șoferul povestește că bărbatul a refuzat să meargă la spital, informează unimedia.info.

Potrivit sursei citate, luni, 5 octombrie, victima, Oleg Pînzari, a plecat să ducă fier vechi la centrul din apropierea orașului. În incinta punctului de colectare, bărbatul ar fi fost lovit de un microbuz. Angajații centrului au spus că șoferul dădea în spate, iar la un moment dat Pînzari a fost lovit. Aceștia i-ar fi spus șoferului să cheme ambulanța, scrie publika.md

„Noi i-am spus: du-l la spital, dar el l-a dus acasă pe el. La şofer i-am spus să-l ducă la spital imediat”, a spus un angajat.

Pe de altă parte, șoferul a povestit că victima a refuzat să meargă la spital. „Eu dădeam înapoi și mă uitam pe oglindă, dar nu am văzut pe nimeni. Când am auzit poc - am oprit. Când mă uit, el ședea după maşină. Am zis repede să ne ducem la spital, dar el nu, că vreau acasă. Acasă și gata! De vreo 5 sau 6 ori l-am întrebat, dar el nu a vrut să meargă la spital. - Dar de ce nu ați chemat ambulanța? - Păi fratele lui a sunat”, a spus șoferul.

Starea bărbatului s-a agravat după ce a ajuns acasă, iar fratele lui a chemat ambulanța. La fața locului, medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

„Zic, de ce nu l-ai dus la salvare? - Că el nu a vrut. - Trebuia să cheme salvarea sau să-l duci la salvare. - Eu am sunat la 112, am chemat salvarea. Până ce au venit, au făcut acolo niște mâzgăleli și că el e mort”, a spus fratele acestuia.

Ofițerul de presă de la IP Hâncești a comunicat că baza de colectare a metalelor aparține „Sofilarex Plus”. După accident niciun angajat al întreprinderii nu a sunat la 112. „S-a stabilit că nimeni nu a chemat nici poliția și nici ambulanța. Nu au reacționat în niciun mod”, a declarat ofițera de presă, IP Hîncești, Cristina Vicol.

Contactat de Unimedia, primarul municipiului Hânceşti, Alexandru Botnari, susţine că întreprinderea activează ilegal. „El are licență la nivel de țară, la câteva depozite, la acest depozit de la Hâncești el nu are nicio autorizație, niciun document, niciun proiect a depozitului și nici gară de proiecție. Organele de control... nimeni nu face nimic. Fă actele în regulă și vinde, cumpără metal cum vrei. E o gunoiște pe acest drum”, a Alexandru Botnari.

Acesta a mai adăugat că porțiunea respectivă nu este sigură pentru pietoni. „Cazuri cu accidente... acesta nu este primul. Acolo o să mai fie. E un deal și cotitură, vine lume din deal cu viteză și nu se văd oamenii. Accidente abia încep acolo. Sunt convins că, dacă nu se oprește toată situația dată și administrația nu face regulă... Și Administrația de Stat a Drumurilor nu întreprinde nimic, dar nu ai cu cine.... E anarhie totală. Fiecare face ce vrea”, a afirmat primarul Botnari.

Valentin Eșanu, cel căruia i-ar aparține centrul de colectare a metalelor, nu a comentat, deocamdată, situația respectivă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md