13:42:46 19.04.2024
Stiri

Versiunea lui Usatîi privind RĂPIREA polițistului Andrei Amarfi: „Acum la SIS se discută despre două formule: „Prima – a făcut-o Dodon ca să arate că e salvator, așa cum a făcut-o cu piloții din Afganistan...”

Actualitate 08.10.2020 13:54 Vizualizări1865 Autor: Ziarul National
 Versiunea lui Usatîi privind RĂPIREA polițistului Andrei Amarfi: „Acum la SIS se discută despre două formule: „Prima – a făcut-o Dodon ca să arate că e salvator, așa cum a făcut-o cu piloții din Afganistan...” Captură


Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Renato Usatîi, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să spună tranșant ce s-a întâmplat cu polițistul Andrei Amarfi răpit de KGB-ul transnistrean și ce măsuri au fost întreprinse pentru eliberarea acestuia din captivitate. Acest apel a fost lansat ieri, în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR Moldova.

„Fac un apel la autoritățile R. Moldova, las eu cu prezidențialele… A fost răpit un polițist. Să iasă Voicu și să dea explicații clare, așa cum a făcut-o săptămâna trecută în favoarea lui Dodon, când l-am găsit pe Plahotniuc, la Istanbul. Voicu iese și comentează când îl roagă Dodon, dar în acest caz nu a ieșit cu nicio poziție clară, nici cu măsuri operative pentru eliberare”, a precizat Usatîi.

În opinia lui Usatîi, într-un stat normal polițistul răpit ar fi fost deja acasă alături de familie. De asemenea, politicianul nu exclude că la mijloc ar fi un scenariu, care l-ar avantaja pe Igor Dodon.

„Astăzi a fost răpit un polițist din R. Moldova de către serviciile din Transnistria. Ce să facem? Să ies la tribună și să spun: Stimați cetățeni…. Doamne ferește! El deja era să fie adus acasă. Nu conta cum intram eu în Transnistria, sub care identitate, care ar fi fost grupul de reținere și de eliberare. Dar ce se întâmplă acum? Acum la SIS se discută despre două formule: prima – a făcut-o Dodon ca să arate că e salvator, așa cum a făcut-o cu piloții din Afganistan, când am avertizat că vor fi ținuți de Dodon și de Plahotniuc până la alegerile parlamentare. Să nu fie același scenariu... Eu vreau să vorbesc cu familia acestuia. Iată despre ce trebuie să discutăm”, a punctat Usatîi.

Serviciul de Informații și Securitate nu a comentat declarația făcută de Usatîi, însă a precizat că a întreprins toate acțiunile necesare și au fost identificate persoanele Care l-au răpit pe Andrei Amarfi.

„Pe moment, deținem informații operative despre reținerea unor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale R. Moldova în perioada 7-8 octombrie. Informațiile deținute au fost furnizate în regim de urgență către organele de ocrotire a normelor de drept și, în continuare, sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea cetățenilor R. Moldova. SIS este antrenat plenipotențiar, cu utilizarea întregului instrumentar, în vederea asigurării securității cetățenilor reținuți și acordării suportului pentru tragerea la răspunderea penală a persoanelor care se fac vinovate de ilegalitățile comise. Percepem aceste acțiuni ostile comise în plină campanie electorală ca o posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din R. Moldova. Considerăm necesară instrumentarea informației operative de o manieră inteligentă fără a aduce prejudicii urmăririi penale”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md