00:33:03 29.03.2024
Stiri

FOTO // Echipa lui Șor de la Orhei continuă lucrările de RENOVARE a infrastructurii rutiere. După străzile principale a venit rândul celor secundare

Actualitate 08.10.2020 14:08 Vizualizări947 Autor: Ziarul National
FOTO // Echipa lui Șor de la Orhei continuă lucrările de RENOVARE a infrastructurii rutiere. După străzile principale a venit rândul celor secundare


După ce au finalizat proiectul de renovare a străzilor principale din Orhei, echipa lui Ilan Șor din administrația municipiului a demarat etapa de renovare capitală a străzilor secundare, deși acest obiectiv era prevăzut pentru 2021, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, lucrările de renovare a străzilor Codreanca și Codru se află pe ultima sută de metri, iar alte câteva străzi sunt în curs de reparație.

Pe strada Codreanca, cu o lungime de 620 de metri, drumarii din Orhei au așternut asfalt pe o suprafață de 3 410 metri pătrați. Anterior, pe această stradă nu ajungea transportul public, astfel că, după renovare, autoritățile din Orhei au dispus extinderea unei rute de transport public.

În fază finală se află și lucrările de renovare pe strada Codru, unde a fost turnat asfalt fierbinte pe o suprafață de aproape 1500 de metri pătrați.

Drumarii au reabilitat și accesele către toate casele de locuit de pe străzile Codreanca și Codru, fiind renovate și toate trotuarele.

Între timp, pe alte câteva străzi drumarii continuă lucrările de reabilitare. Este vorba despre străzile Tineretului, Decebal, de străzile cuprinse în tronsonul Călărași-Nicole Milescu Spătaru.

În acest an, echipa lui Ilan Șor din Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și au finalizat la sfârșitul verii. Ilan Șor și autoritățile locale și-au luat angajamentul să renoveze în 2021 toate străzile secundare din Orhei și curțile blocurilor de locuit. În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Toate lucrările sunt realizate de întreprinderea municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md