10:36:34 25.04.2024
Stiri

Doi dintre cetățenii R. Moldova, printre care și un polițist, răpiți de către separatiștii de la Tiraspol, ELIBERAȚI. MAI: „Sunt în afara oricărui pericol”

Actualitate 08.10.2020 15:52 Vizualizări1471 Autor: Ziarul National
Doi dintre cetățenii R. Moldova, printre care și un polițist, răpiți de către separatiștii de la Tiraspol, ELIBERAȚI. MAI: „Sunt în afara oricărui pericol”


Cei doi cetățeni, printre care și un polițist, răpiți miercuri din Camenca de către angajați ai așa-zisului minister al securității de la Tiraspol, au fost eliberați astăzi, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În prezent, bărbații sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare de către structurile de forță de la Chișinău.

„Structurile speciale ale MAI, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca”, se arată într-un comunicat de presă al MAI, în timp ce media afiliată socialiștilor titrează că meritul ar fi al lui Igor Dodon.

Amintim că Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliție Florești, a fost răpit ieri-dimineață din curtea casei sale din Camenca de către persoane cu cagule pe cap. Totodată, noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa pentru a face percheziții.

MAI susține că polițistul a fost dus în orașul Tiraspol.

Totodată, miercuri a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și Serviciul de Informații și Securitate.

Menționăm că, deși MAI vorbește despre doi cetățeni ai R. Moldova răpiți de separatiștii de la Tiraspol, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, a declarat astăzi, după audierea în comisie a repezentanților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), că cel puțin patru cetățeni ai R. Moldova au fost răpiți în ultimele 24 de ore de către transnistreni.

Pe lângă polițistul Amarfi ar fi și un angajat al Agenției Servicii Publice, dar și alți doi cetățeni care nu ocupă funcții publice.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md