/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Date alarmante. Ministra sănătații a spus câți profesori, elevi și studenți au fost infectați cu virusul COVID-19 doar într-o singură zi

missing
08 octombrie 2020, ora 20:35

Doar ieri, 60 de profesori, 39 de elevi și 9 studenți au fost testați pozitiv la virusul COVID-19 în Republica Moldova. Declarația îi aparține ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4.

Potrivit ministrei, de la începutul anului școlar, 289 de elevi au confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, iar 7854 se află în autoizolare după ce au contactat cu alți elevi sau persoane care au coronavirus. În același timp, 355 de cadre didactice și 60 de cadre nondidactice au fost conformate pozitiv cu virusul COVID-19.

La grădinițe, 4 copii au coronavirus, dar și 52 de educatori -52, și 31 de persoane – personal auziliar.

De asemenea, ministra a menționat că atunci când un elev este suspect pentru coronavirus, se trece la regim online de predare: „Noi nu am deschis instituțiile educaționale ca să le închidem. În condițiile respective trebuie să asigurăm funcționalitatea școlilor și grădinițelor. Copiii nu putem să-i ținem acasă la infinit. Dar trebuie să respectăm regulile de precauție”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram