‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri40,6 milioane de lei – disponibile pentru tinerii antreprenori

40,6 milioane de lei – disponibile pentru tinerii antreprenori

‹ adv ›
‹ adv ›

Alte 40,6 milioane de lei sunt disponibile pentru a fi acordate tinerilor antreprenori din țara noastră prin programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”,  lansat în anul 2019 de Ministerul Finanțelor.

Domeniile de activitate eligibile sunt afacerile în agricultură din zonele rurale ale țării, cât și în orice alte domenii de activitate, inclusiv afaceri noi înregistrate.

Potrivit datelor ministerului de resort, de la începutul anului, prin intermediul acestui program au fost creditate 101 de sub-proiecte în valoare de 59,4  milioane de lei.

Programul a fost extins în toate raioanele țării și este implementat prin filialele și agențiile a 9 instituții financiare. De la începutul anului, cele mai multe sub-proiecte au fost finanțate în UTA Găgăuză, Râșcani, Hâncești, Glodeni, Anenii Noi, Chișinău și Drochia.

Ratele promoționale de recreditare pentru tineri sunt fixe, atât pentru instituțiile financiare participante, cât și pentru beneficiarii finali. Stabilite pentru toată perioada de acțiune a sub-împrumuturilor, acestea  nu vor depăși 6,3- 6,5%.

Scopul programului este de a facilita accesul tinerilor la resurse financiare avantajoase pentru dezvoltarea afacerilor viabile, crearea și menținerea locurilor de muncă.

‹ adv ›

Beneficiari ai programului pot deveni persoanele fizice sau juridice cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani care dețin cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii sau afacerii. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 milioane de lei.

Pentru a păstra ratele promoționale, afacerile, întreprinderile, sub-împrumuturile tinerilor nu se vor cesiona, dărui, sau înstrăina în primii 2 ani de acțiune a creditului, urmând scopul implementării cu succes a afacerii finanțate.

Perioada de acordare este de până la 8 ani, în funcție de proiectul care se finanțează, iar perioadă de grație este de până la 12 luni. Comisionul de acordare constituie 0.5% din suma creditului aprobat.

‹ adv ›

Tipuri de garanții acceptate:

  • Bunuri mobile sau imobile;
  • Depozit de garanție.

Cum aplici?

  • Du-te la sucursala unde te deservești sau la cea mai apropiată de sediul companiei tale;
  • Completează cererea de credit și formularul de aplicare la program;
  • Prezintă aprobarea legal/constitutivă privind contractarea creditului și persoanele împuternicite să angajeze societatea;
  • Prezintă copia ultimelor situații financiare și ultimul trimestru încheiat.
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii