(video) Socoteala CSM nu se leagă cu matematica: Cum a fost respinsă o propunere, după ce din 8 voturi au fost numărate doar 7

Situație neobișnuită în ședința de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii. Patru membri ai CSM au propus includerea pe ordinea de zi a subiectului privind convocarea Ședinței Generale a Judecătorilor. Asta după ce ANSP a calificat drept inoportună organizarea acesteia din cauza pandemiei. Demersul a fost supus votului, iar 8 membri, majoritatea necesară pentru a aproba decizii, au votat „pentru”. Președinta interimară a CSM, Gafton Luiza, a numărat doar 7 voturi, iar solicitarea nu a fost acceptată.

În debutul ședinței Plenului CSM din 6 octombrie 2020, membrii profesori titulari de drept Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Elena Belei, Mariana Timotin și Valentina Coptileț au înaintat un demers prin care au solicitat introducerea în agendă a subiectului cu privire la convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, programată pentru 23 octombrie 2020.

„Luând în considerație faptul că la data de 2 octombrie 2020 CSM a recepționat scrisoarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică referitor la posibilitatea desfășurării ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor stabilită pentru 23 octombrie 2020, autorii demersului au susținut că este oportun ca CSM să supună subiectul discuțiilor și să formuleze o poziție oficială și certă cu referire la acesta”, au menționat membrii CSM. Asta pentru că ANSP consideră inoportună organizarea Adunării, la care urmează să participe în jur de 450 de persoane, din cauza pandemiei de Covid-19.

Demersul a fost supus votului. 8 membri din cei 12 prezenți la ședință și din 15 aleși, au ridicat mâinile și au votat pentru, după cum se vede și din imaginile video. Președinta interimară a CSM, Luiza Gafton, din motive necunoscute, a numărat doar 7 și a respins propunerea.

Gafton nu a comentat deocamdată această situație.

Adunarea Generală a Judecătorilor ar putea fi amânată pentru a doua oară, din cauza pandemiei.


Pub