image
Sursa foto: jurnal.md

Un medic psihiatru din Bălți s-a stins din viață din cauza virusului Covid-19

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut un specialist. Este vorba despre medicul psihiatru din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălți Ivan Dabija. Administrația instituției, dar și colegii, au publicat mai multe mesaje în memoria medicului.

„Sistemul medical autohton a mai pierdut un ostaş în această inegală şi nedreaptă luptă. Colectivul Spitalului de Psihiatrie Bălţi anunţă îndoliat trecerea în nefiinţă la doar 66 de ani, a bunului nostru coleg şi doctor D-lui Ivan Dabija. Suntem profund îndurerați de pierderea enormă, și în aceste momente de mare tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei îndurerate. Bunul Dumnezeu să le aline sufletele suferinde”, a scris într-o postare pe facebook una dintre colegele medicului.

Și administrația Spitalului de Psihiatrie din Bălți a dedicat o postare în acest sens.

„Trecerea în neființă a unei persoane este cel mai greu moment din viață. De multe ori este imposibil să scrii mesaje de condoleanțe pentru că oricât de sincere și frumos ar fi concepute ele, nu vor ajuta cu mare lucru: persoana care a plecat în Ceruri nu se va mai întoarce înapoi. Am aflat cu durere de trecerea în neființă a medicului psihiatru Ivan Dabija, care a activat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Bălți și în acest sens, Colectivul IMSP Spitalului de Psihiatrie aducere Sincere condoleanțe familiei îndurerate, colegilor, pacienților și tuturor care l-au cunoscut”, se arată scris în postarea instituției.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei și până acum, 38 de medici au decedat din cauza virusului Covid-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: