image
Sursa foto: captură video

SPPS a recunoscut oficial că ofițeri ai instituției au asigurat securitatea la nunta fiului lui Ion Chicu

Nunta organizată de premierul Ion Chicu pentru fiul său a fost păzită de către ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Într-un răspuns oficial pentru postul nostru de televiziune, instituția afirmă că protecția familiei prim-ministrului a fost necesară pentru a preveni orice amenințare pentru viața lor. Asigurarea securității nu a generat cheltuieli suplimentare de la buget, precizează conducerea Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

„Serviciul acordă protecţie şi membrilor lor de familie, întru prevenirea, depistarea şi anihilarea oricărei acţiuni, risc sau ameninţare, prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi la sănătatea persoanelor nominalizate, indiferent de locul lor de aflare”, se menționează în răspunsul oficial oferit pentru JURNAL TV.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a refuzat să precizeze câți ofițeri au supravegheat faimoasa nuntă organizată de Chicu, pentru că ar fi o informație secretă. În același răspuns, instituția scrie că responsabili de protecția evenimentului au fost paznicii localului, iar agenții de stat au verificat doar căile de acces.

„Securitatea evenimentului respectiv a fost asigurată de către angajaţii Vinăriei „Poiana”. Ofiţerii de protecţie au instituit perimetrul de securitate cu realizarea măsurilor de control-acces şi verificarea obiectelor în scopul determinării inofensivităţii asupra vieţii şi sănătăţii persoanelor protejate", se mai precizează în răspuns.

SPPS afirmă că protecția de care au avut parte membrii familiei prim-ministrului Chicu la evenimentul privat este admisă de lege, iar acțiunile nu au generat cheltuieli suplimentare de la buget. Acum mai bine de o lună, nunta fiului mai mare al premierului Ion Chicu a scandalizat opinia publică. Jurnaliștii nu au avut acces, zona din preajma restaurantului fiind păzită de către mai mulți agenți. Unii s-au comportat agresiv cu echipa noastră de filmare.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat ulterior că nu a fost o nuntă, ci o ”masă de sărbătoare”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: