Mercedes-Benz a anunțat trei modele electrice noi pentru viitorul apropiat

Mercedes-Benz a prezentat azi primele imagini cu trei modele electrice noi, pregătite pentru viitorul apropiat, iar odată cu aceste imagini a confirmat oficial că aceste trei electromobile vor ajunge în producția de serie foarte curând, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

E vorba despre cele mai mari modele din gama electrificată EQ, prima din ele fiind nava amiral EQS, ce va fi o versiune electrică a lui S-Class, cu design original şi siluetă de coupe cu 4 uşi. De altfel, acest tip de siluetă va fi preluat şi de viitorul EQE, deci o variantă electrică a lui E-Class, similară la design cu EQS, dar ceva mai puțin opulentă. SUV-ul electric, însă, va avea o siluetă clasică, se va situa pe o treaptă ierarhică superioară față de actualul EQC.

La fel de interesant e că prototipurile din imagini vor folosi o platformă modulară nouă, creată special pentru modelele electrice mari, numită MEA (Modular Electric Architecture). Aceasta va permite crearea unui număr diversificat de modele, ca şi dimensiuni şi format, iar asta înseamnă, cu o doză bună de certitudine, că planurile germanilor de la Mercedes-Benz pentru modele electrice nu se vor opri la aceste modele. Ba mai mult, e foarte probabil să ajungem în câțiva ani să vedem modele electrice practic în fiecare segment esențial.


Pub