(video) Protest în fața Guvernului organizat de mai mulți șoferi de pe rutele de microbuz interurbane

Șoferii de pe rutele de microbuz interurbane protestează în fața Guvernului. Aceștia se manifestă împotriva protecționismului acordat de organele centrale de stat proiectului de delapidare a gărilor auto, de instituire a monopolului și de transformare a gărilor într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori.

Foto: UNIMEDIA

„Mai multe adresări ale APOTA către Guvern, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Proprietății Publice au fost ignorate. Contractul de PPP a gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări și stații auto și care sânt amplasate în mun. Chișinău, mun. Bălți și alte aproape 30 de centre raionale precum și a crea o structură monopolistă care va incasa prin șantaj mijloace financiare de la transportatori.

Inițial Guvernarea a solicitat rezilierea contractului de PPP și întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce unul din beneficiarii acestui ”proiect” a devenit Alexandru Vîlcu, poziția organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalitățile comise de așa-numitul partener privat se bucură de o protecție nemărginită din partea autorităților”, se arată în mesaj.

UNIMEDIA transmite live.


Pub