(video) Fiți atenți unde vă lăsați bicicletele Un minor din capitală, reținut după ce a furat două. Riscă 4 ani de închisoare

Un minor în vârstă de 15 ani, originar din municipiul Chișinău, a fost reținut de polițiști pentru comiterea furtului a două biciclete în valoare de 19 mii lei.

Potrivit polițiștilor, minorul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Foto: UNIMEDIA

Cazul a avut loc pe data de 26 septembrie. Polițiștii au fost alertați de către un locuitor a blocului de locuit amplasat pe șos. Hîncești, care le-a comunicat că i-au fost sustrase bicicletele.

Minorul a surprinse de camerele de supraveghere în timp ce efectua furtul. Prejudiciul estimat de proprietar constituie 19 mii lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, suspectul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras bicicletele pentru a se plimba.

Ofițerii de investigație au depistat ambele bicicletele sustrase și leau returnate proprietarului. Minorul este cercetat pentru furt, care se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Pub