(video) Ședința Executivului: Peste 1 milion de lei vor fi alocați pentru curățarea canalelor de evacuare a apelor pluviale în municipiul Comrat, după inundațiile din septembrie

Ședința Guvernului din 07 octombrie a început. Pe ordinea de zi sunt 15 de subiecte printre care și proiectul de lege cu privire la modificarea listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar

Foto: UNIMEDIA

(16:00) Regulamentului privind evaluarea bibliotecilor publice a fost aprobat de Guvern.

(15:56) Proiectul cu privire la procedura de furnizare a informației privind amenzile contravenționale către Serviciul Fiscal de Stat, aprobat de Cabinetul de Miniștri.

(15:52) Proiectul cu privire la reorganizarea prin transformare a Întreprinderii de Stat „Mold-Didactica”, aprobat de Guvern.

(15:49) Proiectul cu privire la strămutarea mozaicului „Arta” din municipiul Chișinău, aprobat de Guvern. Astfel, se aprobă, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prezentată în temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău, strămutarea mozaicului „Arta” pe fațada clădirii auxiliare a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 152, municipiul Chișinău.

(15:47) Proiectul cu privire la înființarea în municipiul Chișinău a plăcii comemorative „Alexei Stârcea” , aprobat de Guvern. Astfel, se aprobă înființarea plăcii comemorative „Alexei Stârcea” pe fațada Școlii de artă „Alexei Stârcea” din str. Matei Millo, 9/3, municipiul Chișinău, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării prezentată în temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău.

(15:45) Proiectul de lege cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie-iulie 2020 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2020-ianuarie 2021, aprobat de Executiv.

(15:42) Proiectul de lege cu privire la încheierea unui contract şi alocarea mijloacelor financiare, aprobat de Cabinetul de Miniștri. Compania de avocatură selectată pentru reprezentarea intereselor statului în acţiunea înaintată de către Komaksavia Airport Invest Ltd împotriva Republicii Moldova, pendinte la Institutul de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm (Regatul Suediei), în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 764/2012 cu privire la reprezentarea intereselor statului în instanţele judecătoreşti şi în instituţiile de arbitraj naţionale şi internaţionale este Biroul Asociat de Avocaţi „Buruiana & Partners”.

(15:39) Guvernul a aprobat proiectul de lege privind importul unui mijloc de transport. Potrivit notei informative, proiectul de lege prevede introducerea în țară și plasarea sub regimul vamal de import a unui mijloc de transport de model SHENLONG BS4, numărul caroseriei LFZBJCDJ39AS09466, anul fabricării 2009, echipat cu aparataj și inventar medical, acordat cu titlu gratuit (donație) din partea partenerului din Bulgaria SABCO INTERNATIONAL Co Ltd., cu scutirea de plata drepturilor de import, pentru Instituția Religioasă Centrul Medico-Social Multifuncțional „Emanuel”.

(15:36) Membrii Guvernului au votat pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 134/2018 cu privire la participarea Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Expo Dubai 2020”, din cauza pandemiei. Republica Moldova va participa în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 la Expoziţia Mondială „Expo Dubai 2020”.

(15:33) Proiectul de lege cu privire la modificarea listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 359/2014 , aprobat de Cabinetul de Miniștri.

(15:32) Proiectul de lege pentru aprobarea Regulamentului privind cerințele administrative referitoare la anumite categorii de aerodromuri, aprobat de Guvern. Scopul prezentului Regulament este de a stabili un sistem de reglementare care să asigure conformitatea instalațiilor, a echipamentelor și a procedurilor operaționale ale aerodromurilor certificate, cu standardele și practicile recomandate (în continuare – SARP (standards and recommended practices)) în condiții uniforme de siguranță, regularitate și eficiență, prin asigurarea unei supravegheri continue a activității operatorilor de aerodrom/aeroport/heliport vizați de prezentul Regulament.

(15:30) Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Metodologiilor de identificare și desemnare a zonelor vulnerabile la nitrați și zonelor sensibile la nutrienți, aprobat de Executiv.

(15:27) Se aprobă de Guvern proiectul de lege cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere.

(15:22) Proiectul de lege cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 1798,2 mii lei Consiliului municipal Comrat, UTA Găgăuzia, pentru curățarea canalelor de evacuare a apelor pluviale și amenajarea digului de protecție în municipiul Comrat, afectate de ploile torențiale și inundațiile din 29 septembrie 2020, aprobat de Cabinetul de Miniștri.

(15:07) Viorica Dumbrăveanu: „La momentul actual în cadrul institituțiilor spitalicești sunt peste 2000 de persoane internate. Există rezerve de locuri în spitale. Am identificat soluții: activarea și consolidarea a 226 de locuri, și la Terapie intensivă 36, ventilatoare, monitoare. Săptămîna viitoare așteptăm un lot de ventilatoare. Primul lot de ambulanțe din Turcia va fi livrat în luna octombrie.”

(15:06) Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lisnic, asigură că sunt implicate toate organele competente pentru a elibera angajatul MAI de la Tiraspol.

(15:01) Ședința Guvernului a început. Sergiu Golovaci prezintă situația despre polițistul de la Florești, răpit de așa-zisele autorități de la Tiraspol. „Am sesizat OSCE și grupul de observatori militari pe acest caz”.

UNIMEDIA transimte live:


Pub