Crește numărul pacienților cu Covid-19: Câți sunt internați la moment și câte locuri vor fi activate în spitalele din țară

Autoritățile urmează să sporească numărul paturilor în spitalele din țară. Este vorba despre 336 de paturi, dintre care 26 - în terapie intensivă, atât în spitalele municipale, cât și cele din teritoriu. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Guvernului.

Foto: UNIMEDIA

„Conform informației de la Punctul Focal, la moment în cadrul instituțiilor medicale spitalicești sunt 2559 de pacienți, comparativ cu numărul de pacienți care au fost săptămâna trecută care erau circa 2800.

Reieșind din creșterea numărului de cazuri a persoanelor infectate, de comun cu Primăria municipiului Chișinău am identificat mai multe locuri în instituțiile medicale. Unele dintre ele deja au fost activate, iar persoane internate pe locurile respective nu sunt, adică există o rezervă.

Noi am identificat și niște soluții, pe parcusul unei săptămâni vor fi activate 336 de paturi, în total pe teritoriul țării, inclusiv 26 locuri în terapie intensivă”, a menționat ministra Sănătății.

Ieri, alte 831 de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 57732 cazuri.


Pub